Πρωθυπουργικό show, με φόντο το μικρό Αμίρ και τη σημαία.

Υπάρχουν 30 μαρτυρίες (όλων των κομματικών αποχρώσεων), πως η σημαία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, ορθότατα και με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του, δε δόθηκε στο νεαρό μαθητή Αμίρ.
Είχε ζητηθεί η απαλλαγή του από το μάθημα των θρησκευτικών(λογικό
λόγω του διαφορετικού θρησκεύματος),
η οικογένειά του δε δέχθηκε ο μικρός να πάρει μέρος στον εκκλησιασμό της εθνικής εορτής (επίσης λογικό).
Κι επειδή η σημαία δε ήταν για να βγει απλά  μια βόλτα,
αλλά να πάει στον εκκλησιασμό, η...απόφαση της κλήρωσης μεταβλήθηκε.
Έτσι, αποφασίστηκε από τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε δεκτό και από την οικογένεια του Αμίρ, να πάρει τη σημαία ένας άλλος μαθητής του σχολείου (λογικό), ο οποίος εντελώς τυχαία, ήταν επίσης αλλοδαπός (εδώ βέβαια "κάνουμε το παγώνι") και ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να παρακολουθήσει τον εκκλησιασμό.
Καμιά αντίρρηση, καμιά αντίδραση, έως ότου άρχισε το...σχέδιο. Tο facebook, η Εφημερίδα των Συντακτών, τα γνωστά troll τύπου "πιτσιρίκος", άρχισαν "τη δουλειά τους". Τι για "κλάματα του μικρού Αμίρ", τι για το "φασίστα διευθυντή", τι για τους Χρυσαυγήτες του Συλλόγου. Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
Και φυσικά, όλα αυτά, όπλισαν το χέρι, των πραγματικών φασιστών-εγκληματιών,
που άλλο που δεν ήθελαν, επιτέθηκαν με ύπουλο τρόπο στο σπίτι των (πραγματικών) προσφύγων από το Αφγανιστάν. Κι όλα αυτά γιατί; 
Για να βγει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, και δίνοντας μια ελληνική σημαία (που ουδόλως την υπολογίζει, αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια), στο μικρό πρόσφυγα, να κατηγορήσει και να βάλει στο στόχαστρο και πάλι τους διδάσκοντες του σχολείου, το διευθυντή και τους γονείς των υπολοίπων παιδιών, που απλά έπραξαν το εύλογο και που και τώρα αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα ενώπιον δεκάδων ενηλίκων κι ανηλίκων στο σχολείο της Δάφνης.
Για "να πουλήσει" ξανά την περιβόητη αριστεροφροσύνη του και να δείξει πως "ο αριστερός " αγαπάει και προστατεύει τους πρόσφυγες, ενώ "ο δεξιός " θέλει με κάθε τρόπο να τους κάνει κακό.
Το έργο όμως πλέον είναι σ' επανάληψη και δεν πουλάει πια όπως παλιά.
Υ.γ: Το ποιος έκανε κακό σε ποιον σ' αυτή την ιστορία και ποιοι ωφελήθηκαν, πατώντας πάνω σε "αθώες πλάτες",
δε χρειάζεται να έχει την...αριστεία της κλήρωσης για να το καταλάβει κανείς...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΕΥΡΩΠΗΣ. (Του Γιάννη Τσιομπάνου)

Γιατί συμφέρει η ανεργία. (Του Βασίλη Παπαποστόλου)